Aktuellt hemma hos Lennart

Aktuellt hemma hos Lennart

Aktuella fall

Här i bloggen skriver jag löpande om aktuella fall, där jag hjälper hundar och deras människor att kommunicera bättre och träna fram önskade beteenden hos dem båda. Jag bjuder också på mina allmänna reflektioner, tankar och erfarenheter, både högt och lågt.

Läs mer på hemsidan hemmahoslennart.se

Hundar och människor

Tänkt och gjort i övrigtPosted by Lennart Thu, May 10, 2018 16:54:01
Hej!

Vet att det var längesedan jag skrev men jag ursäktar mig med min vän Josefine´s ord "bättre att lägga tid på omtanke istället för beskrivningen av omtanken".

Jag är ensam igen om hundvården här då Elin gick vidare till nåt annat. Jag har ett par nya intressanta hundar med familj som hittat hit för att trivas bättre med livet. Vi har alerta bulldoggblandisen Bosse och schäferblandisen Stella som lite delar ett problem med omvärlden; de vill (ha) allt nu vilket resulterar i att de skrämmer bort alla, och ibland dem själva.

Jag och flocken har även umgåtts en del med schäfern Dante med matte Camilla. Dante med människor har samma problemställning som de ovan. Det dyker upp människor och djur och hunden reagerar stenhårt. Dante väger ungefär som sin matte.

När jag går med flocken på promenad (och nya pensionatgäster) i koppel är vi runt 10 (stora) individer som sitter fast i mig. Varken Dante, Bosse, Stella eller nån annan har tillåtelse att välta mig. Ingen tillåts ha stryp.

Nosgrimma, vanligt halsband eller sele har flocken på sig. När det är många hundar låter jag ett par av dem att gå lösa.

Jag har sagt till Dante med familj att vi är färdiga, - Dante är dessutom varmt välkommen som pensionatgäst här när de vill :-)

Stella och Bosse kommer fortsätta tränas åt rätt håll.

/Lennart

  • Comments(0)//blogg.hemmahoslennart.se/#post13