Aktuellt hemma hos Lennart

Aktuellt hemma hos Lennart

Aktuella fall

Här i bloggen skriver jag löpande om aktuella fall, där jag hjälper hundar och deras människor att kommunicera bättre och träna fram önskade beteenden hos dem båda. Jag bjuder också på mina allmänna reflektioner, tankar och erfarenheter, både högt och lågt.

Läs mer på hemsidan hemmahoslennart.se

Fundera alltid på varför

Tänkt och gjort i övrigtPosted by Lennart Mon, January 23, 2017 18:52:16
Jag kikar en del på diverse fb-grupper om problem gällande hundar och omgivning. Jag vill lära mig det jag inte förstått och kan jag bidra med goda råd gör jag det. Fördelen med Internet är att alla har en röst, nackdelen är att alla vill använda sin röst. Om en problemställning gällande hundar kommer upp skriver oftast ett femtiotal olika människor "provat med godis?", resterande skriver nåt i stilen "ge det tid, det löser sig nog".

Inget av ovanstående försöker ens ta upp det eventuella problemet. Om en hund vägrar gå till en speciell plats eller blir rädd av en specifik situation måste man analysera varför. Analyserar du inte varför och kommer fram till orsaken kan du inte lösa problemet, - bara dölja symtomen. Om en hund är rädd för grannens kök analyserar eller löser du inte problemet genom att sprätta godis över deras kök. Det enda du gör (om du lyckas) är att bevisa att hundens drivkraft gällande hunger/matresurs är starkare än rädslan för grannens kök, just då. Efter godissprättandet är hunden fortfarande rädd för grannens kök och du förstår fortfarande inte varför din hund är rädd.

Om vi gör en jämförelse som nästan alla vuxna förstår; Du har ett 8-årigt barn som älskar choklad och samlar på tjugolappar för att köpa fetaste Legoprylen. Ni är nere på stranden vid en badsjö. Ni går ut på bryggan, du håller barnets hand i din och känner att hen börjar streta emot lite. När ni kommit 3 meter ut på bryggan vänder sig barnet om mot stranden och försöker dra dig tillbaka. Du stannar kvar, håller kvar barnet i handen, barnet blir rädd och börjar visa tecken på panik, snyftar och andas häftigt.

Plockar du fram choklad och tjugolappar och kastar framför er på bryggan och i vattnet då?


Två snälla exempel:

den 18 februari 2016

Har en liten omplaceringsvovve hemma, som funkar med allt utom våra GOLV han vill inte gå någon annanstans än köket😨 antar att han är rädd att det är halt (lackat trägolv) just nu är hela huset klätt i täcke och handdukar. Hur hjälper jag honom?

Kommentera

Kommentarer

Går det att locka ett par centimeter i taget med riktigt gott godis? (mina gör nästan vad som helst för lite jordnötssmör på en sked) Beröm även det minsta framsteget lugnt och ta många pauser. Min gissning är att skynda långsamt är bästa vägen fram. Lycka till!

Gilla · Svara · den 18 februari 2016 kl 20:56

Lennart Bengtsson Hur har det gått ? Hundar (och andra djur) ser ju lite annorlunda på världen än vi tvåbenta. Det kan vara så att det visuella är problemet Ibland kan starka visuella kontraster ställa till det för dem. Saker som reflekterar och eller rör på sig är också en "varning" för hunden. Om ex ett vitt golv har ett svart område kan hunden tolka det som ett hål, avgrund. Ett speglande golv blir vatten etc. Testa att sätta dig ner i hundens höjd och titta på golvet som den gör. Kanske flyttar sig reflektionerna när hunden går fram? Om det är reflektionerna får du experimentera med ljussättningen, sänka ljuset, flytta ljuset etc.

Gilla · Svara · den 27 februari 2016 kl 12:33

N. N Vart bor ni?

Gilla · Svara · den 14 mars 2016 kl 22:14

Vilka menar du? Och varför vill du veta?

Gilla · Svara · den 14 mars 2016 kl 23:33

Problemet med golvet är helt borta, det enda jag gjorde var att jag la mej ner på golvet och såg då att det blänkte väldigt mycket och riktade om en lampa. Nu är där inga problem med golvet. Tack Lennart Bengtsson för fungerande tips!

Sluta gilla · Svara · 5 · den 15 mars 2016 kl 06:22

Lotta Nordström

den 5 februari 2016

Jag hämtade hem en 3 årig tik i går Har en 4 årig tik och en 6 månaders hane sen förut. Det nya tiken gör är att pinka på väskan .tygburen och fodersäcken och i sängen!!! Ska jag ha det så här nu? Hon har aldrig gjort då förut där hon bott . Känner mig ledsen och besviken

Gilla

Kommentera

Kommentarer

Handlar det inte om otrygghet, tror du? Den är alldeles ny i flocken och är osäker. Avvakta...

Gilla · Svara · den 5 februari 2016 kl 20:42

Lotta Nordström Hon gjorde det igen! Så fort vi vart ute och gått ..Blir så ledsen vill inte ha det så här ....

Gilla · Svara · den 6 februari 2016 kl 17:16

Lennart Bengtsson Hej Lotta Nordström & hundar!
När en ny hund kommer hem till mig händer det till 90 % att den reflexmässigt markerar (kissar) inne. Jag säger till alla hundägare första gången att det kommer troligen hända och jag kommer säga till hunden för att undvika det. I 90 % av fallen säger ägarna "nää, hen är rumsren":-)

Vi människor känner inte det men hundarna känner säkert lukten av alla de hundar (och andra djur) som tidigare varit där. För en hund är det visitkort från de andra djuren som ligger här och var. Den nya hunden vill självklart också lämna sitt visitkort, det är så de gör. Det är en drift och reflex som är lite olika stark från individ till individ. De kastrerade har något lägre drift.

Jag löser det så att jag följer efter den nya hunden hemma hos mig en stund. Om jag ser att hen visar att hen skall markera säger jag till. Hunden "vaknar till" lite och förstår då att den är hemma hos någon och där markerar man inte. Reflexen säger markera, hundens medvetande att det får man inte göra inne.

Gilla · Svara · 3 · den 8 februari 2016 kl 16:17

Lotta Nordström Tack för ditt svar ! Som va kanon :)

Sluta gilla · Svara · 1 · den 8 februari 2016 kl 19:46


Ta ansvar för era råd.

/Lennart
www.hemmahoslennart.se


Här är en stackare som vill ha råd gällande ett problem och får alla möjliga märkliga svar, på en enda dag, mest på att dölja symtomen;

Hej det är så att jag tagit över en 9 månaders tik . Jätte härlig glad stabil tjej. MEN hon bajjar o kissar inne VARJE natt. Oavsett om jag så går ut med henne en sista gång runt midnatt. Och hon gör det Bara på nätterna när man sover. Jag behöver tips på hur jag får henne rumsren för hon säger då inte till att hon behöver gå ut.
Tack för all hjälp jag kan få

39 kommentarer

Kommentarer

stig upp mitt i natten o rasta henne

Gilla · Svara · 1 · den 9 december 2016 kl 04:53

Precis det jag tänkt men om det inte fungerar och om man är ensamstående med en snart 2 åring 😑🔫? Kan ju inte börja väcka o ta upp min dotter varje natt eller lämna henne ensam.

Gilla · Svara · den 9 december 2016 kl 04:55 · Har redigerats

Vetu vi har en tik som gör det också! Precis varenda natt spelar ingen roll om vi ställer klocka och går ut med henne 2-3 gånger under natten, visade sig att hon vandrar omkring lite grann då hon inte får sova i vårat sovrum, vi har alltid stängt där i...Visa mer

Gilla · Svara · 3 · den 9 december 2016 kl 08:55

Den tiken är 2 år nu och jag har haft henne sen den dag hon föddes och jag fick klippa hennes navelsträng, hon är egen uppfödning 😊

Gilla · Svara · den 9 december 2016 kl 08:56

Har du precis tagit över henne,så är jag säker på att hon kommer sluta så småningom !!

Gilla · Svara · 4 · den 9 december 2016 kl 05:25

Begränsa hennes utrymme på natten. Det är rätt så vanligt att omplacerings hundar gör i från sig inomhus den första tiden. Det blir nog bättre då hon blivit trygg i sitt nya hem 😊

Gilla · Svara · 9 · den 9 december 2016 kl 05:36

Men hon höll ju på så hos sin förra ägare oxå . Och inatt var hon med mig bara i sovrummet ändå blev det 4 högar bajj och en stor urin pöl 😑

Gilla · Svara · den 9 december 2016 kl 09:43

Min tjej gjorde också så när hon kom. Men som Emma skriver, begränsa utrymmet och gå samma lilla promenad varje dag tills hon är trygg med hemmet och omgivningen. Lycka till!

Gilla · Svara · 1 · den 9 december 2016 kl 06:37

Att hon sover i bur gör att det går över.

Gilla · Svara · den 9 december 2016 kl 07:37

Tror de kan va rätt svårt att se till att hunden verkligen stannar där ?

Gilla · Svara · den 9 december 2016 kl 08:06

Man FÅR inte stänga in hundar i bur

Gilla · Svara · 8 · den 9 december 2016 kl 08:16

Vad jag vet så är det inte ens lagligt att hålla hund i bur hela natten så det var då inget bra tips.

Gilla · Svara · 6 · den 9 december 2016 kl 08:24

Så jag gjorde fel i att ha min valp i en valphage på nätterna första tiden?

Gilla · Svara · 1 · den 9 december 2016 kl 08:26

Vet inte alls vad lagen säger om valphage 🤔

Gilla · Svara · 1 · den 9 december 2016 kl 08:39

Men det borde väl vara som med bur då rörelsefriheten begränsas (beroende på stl på hund/hage så klart

Gilla · Svara · den 9 december 2016 kl 08:40

Ingen bur här det vägrar jag 😅

Gilla · Svara · 2 · den 9 december 2016 kl 09:43

. Om du behöver begränsa hundens rörlighet en lite längre tid kan du sätta upp galler eller på annat sätt inhägna ett område. Inhägnaden måste vara lika stor som boxutrymmet för den aktuella hunden och dom reglerna står på jordbruksverket. 👍

Gilla · Svara · 1 · den 9 december 2016 kl 09:48

Bur är olagligt och absolut inget som rekommenderas härinne! /admin

Gilla · Svara · 5 · den 9 december 2016 kl 10:11

Så konstigt! Jag känner flera som har bur till sina hundar på natten! Hunden älskar den! Och det måste vara varmt och ombonat.
Och ingen hund , eller ngt djur, bajsar i sitt bo.

Gilla · Svara · 1 · den 9 december 2016 kl 10:52

Min valp kunde röra sig fullt normalt i buren hade en stor valphage :) han har inte lidit av det :) nu har vi en grind intill sovrummet så han inte kan komma in o vardagsrummet på nätterna:)

Gilla · Svara · den 9 december 2016 kl 11:10

Intressant med hållningen till bur. I Norge är det normalt att ha sin hund i bur, många som använder det för att göra hunden trygg och i Sverige är det totalt förbjudet. Vi har en bur till vår hund där han idag går in själv för att lägga sig. Det har blivit hans trygga plats 🤔

Gilla · Svara · 2 · den 9 december 2016 kl 11:20

Kanske bur är lagligt & fungerar grinden till buren gämt är öppen ?

Gilla · Svara · den 9 december 2016 kl 14:36

Lagen mot buranvändning är för att folk missbrukar användandet av bur.

Gilla · Svara · 2 · den 9 december 2016 kl 15:32

Fast det är ändå olagligt.. 😝

Gilla · Svara · 1 · den 9 december 2016 kl 16:41

Man måste ta bort jeli sidan med dörren på för att det ska vara lagligt

Gilla · Svara · den 9 december 2016 kl 16:42

Nej men en öppen bur och sen begränsat utrymme (till exempel hallen) att vara på utöver det kanske kan få hunden att känna sig mer trygg :)

Gilla · Svara · den 9 december 2016 kl 20:01

Se till att hon inte får mat för sent. Ev ge henne ett mål/dag?
Se till att magen verkligen arbetar sista promenaden, att hunden rör sig mer då.
😊 som många andra säger, det kommer gå över 👍🏻

Gilla · Svara · 1 · den 9 december 2016 kl 08:19

Men en bur kan hon ligga i om själva "dörren " till buren är öppen. Det är en väldig trygghet att få det fyrkantigt .Men som sagt när mina va valpar ,så var det att sova med mjukisbyxorna på & bara gå ut ,så fort de kissat inne så gick jag ut .För att visa att ute kissar man .I värsta fall ,lägg ut tidningar på golvet .Det ger sig snart bara att kämpa på ! Lycka till 💕

Gilla · Svara · den 9 december 2016 kl 08:46

Tyvärr e e även det förbjudet, sålänge de finns tak å väggar, även om dörren e öppen.

Gilla · Svara · den 9 december 2016 kl 14:00

Jaså trodde jag inte ,det var en hundförare på polisen som rekommenderade mig detta

Gilla · Svara · den 9 december 2016 kl 16:00

Du får ha bur om dörren är borttagen. Inte bara öppen 😀

Gilla · Svara · den 9 december 2016 kl 16:16

Men man måste väl då kunna knyta fast dörren ?

Gilla · Svara · den 9 december 2016 kl 16:25

Hur kan det vara förbjudet om dörren är öppen? Jag har en transportbur som min hund går in i för hon känner sig trygg där och på den buren kan man inte ta bort dörren.

Gilla · Svara · den 9 december 2016 kl 17:14

Det är tyvärr olagligt även om dörren är öppen. Kolla på Jordbruksverkets sida

Gilla · Svara · den 9 december 2016 kl 17:22

Det står ingenting där om att man inte får ha hunden i bur om dörren är öppen. Jag hittar i alla fall inget om det. Det står bara att man inte får ha den i bur, vilket jag tolkar att det är om dörren är stängd.

Gilla · Svara · den 9 december 2016 kl 17:31

kolla sedan....vet att det är så. Återkommer 😀

Gilla · Svara · den 9 december 2016 kl 17:35

http://www.skk.se/.../tips.../skotsel/hund-i-bur-vad-galler/

Hittade det här. Men på jordbruksverket står det inte.

Hund i bur – vad gäller? | Svenska Kennelklubben

SKK.SE|AV SVENSKA KENNELKLUBBEN

Gilla · Svara · den 9 december 2016 kl 17:40

då slipper jag leta 😀 men tror inte någon skulle bry sej om du har den "säkrad" öppen.

Gilla · Svara · den 9 december 2016 kl 17:43

Låt henne bara vara i t.ex ditt sovrum och sätt för kompostgaller för dörren och ev tidning på golvet.

Gilla · Svara · den 9 december 2016 kl 08:48

Våran valp håller sig torr när vi stänger sovrumsdörren. Har han tillgång till hela lägenheten så är det olyckor lite här och där.

Gilla · Svara · 1 · den 9 december 2016 kl 09:16

Vi var ju i sovrummet i natt...3 högar bajj och en stor urin pöl

Gilla · Svara · den 9 december 2016 kl 09:40

Lennart Bengtsson Har du sagt till henne att hon inte får bajsa/kissa/markera inne?

Gilla · Svara · den 9 december 2016 kl 09:43

Sagt till henne ? Hur menar du ? 😅 hon förstår ju inte direkt svenska meningar men jag har ju fyat henne då skäms hon. Men jag anser att det inte är henne fel att hon gör så här. Hon är ändå 9 månader å borde vara rumsren

Gilla · Svara · den 9 december 2016 kl 09:46

Kämpa på, det kommer ha inte för bråttom

Gilla · Svara · den 9 december 2016 kl 09:52

En del hundar blir rumsrena sent, ibland när de är över 1 år och andra blir aldrig 100% rumsrena medans andra blir rumsrena tidigt.

Gilla · Svara · 2 · den 9 december 2016 kl 10:11

Lennart Bengtsson Rumsren är inget naturen sköter själv, det är nåt vi människor hittat på. Om hon respekterar och tycker om sin matte och vet att hon inte skall göra ifrån sig inne så slutar hon. Om hon ändå gör ifrån sig är det för att hon vill att ni söker upp henne. Men sover hon i samma rum som er är det inte bekräftelse hon söker.

Gilla · Svara · den 9 december 2016 kl 10:04

Det är bara att kämpa på.
Skäll inte på henne när hon gör ifrån sig inne, om du skäller på henne så finns det en stor risk att hon går undan och gör ifrån sig när du inte ser. Sen förstår jag att det är jobbigt med att ha både valp/unghund och ett 2 årigt barn när man är ensamstående, är ju inte lika lätt att springa ut med hunden på natten då. :/

Gilla · Svara · 1 · den 9 december 2016 kl 10:09

Det händer olyckor än och mina tikar är 6 år. Fast dom går ut vid 23 tiden sista gången. Hände aldrig med mina två hanhundar som jag hade förut. ?

Gilla · Svara · den 9 december 2016 kl 11:29

Gällande att inte kunna gå ut med hunden på natten pga småbarn, nu vet jag ju inte hur du bor, men skulle inte en "babyvakt" kunna vara nåt? Beroende på hur lång räckvidd de har så borde du höra den om du bara går ut på gården?

Annars skulle jag säga ...Visa mer

Gilla · Svara · 3 · den 9 december 2016 kl 11:37

Ja för när vi ska sova o under natten ligger hon och suckar mycket . Långa suckar som att hon är orolig . Förut imorse när vi steg upp blev hon så glad att hon kissade ner sig i min säng 😑😅

Gilla · Svara · den 9 december 2016 kl 13:20

Jag har en dotter på 6 månader och jag går ut med våran 12 veckorsvalp en gång på natten :) Inget problem alls då barna oftast sover på natten! :)

Gilla · Svara · 1 · den 9 december 2016 kl 17:46

Ge inte mat så sent på kvällen. Jag skulle ha hunden inne hos mig så den få chansen till att säga till om den behöver ut. Jag skulle också rasta hunden mitt i natten för att vara på den säkra sidan.

Gilla · Svara · 3 · den 9 december 2016 kl 13:09

Hon säger ju inte till. Hon gör det när man sover 😅😑

Gilla · Svara · den 9 december 2016 kl 14:36

Tack för alla tips o stöd ska försöka en del av dem o se hur det fungerar just nu är hon väldigt glad men hon verkar väldigt osäker och undergiven . Vet att det inte är hennes fel att hon gör detta inne men det svider ju gött i näsan när man vaknar upp utan stanken 😂

Gilla · Svara · 1 · den 9 december 2016 kl 13:21

Testa använd en spray som heter urin off

Gilla · Svara · 1 · den 9 december 2016 kl 15:29

Låter rätt mycket med flera högar bajs på en natt? Är hon dålig i magen kanske? (Oxå)
Min ena blev inte helt rumsren förrän vid 11 månader. Jag plockade en hög bajs framför tvn varje morgon 😂 men så helt plötsligt va det över.. ...Visa mer

Gilla · Svara · 2 · den 9 december 2016 kl 17:29

Det var bara inatt det var 3 högar annars 1 bajj hög kunde berott på att hon fick mammas hunds hundmat igår ?

Gilla · Svara · 1 · den 9 december 2016 kl 18:12

Vissa hundar gillar trånga utrymmen. Min hund gillar att lägga sig intryckt i ett hörn tex om det har nått med trygghet att göra.

Gilla · Svara · den 9 december 2016 kl 18:18

Ja det kan ju va att hon fick nått hon inte var van vid.

Gilla · Svara · den 9 december 2016 kl 19:28

Tappar tänder då kan de få feber och diarré

Gilla · Svara · den 9 december 2016 kl 17:43

Det är ingen diarré . Hur märker man på en hund om dom har feber då ?

Gilla · Svara · den 9 december 2016 kl 18:13

Som när du själv har feber.
Öppna käften på hunden och kolla på tänderna. Min Dogo är 5 månader och han tappar tänder och det syns på bajset men dock ingen feber. Det kan vara tvärtom.

Gilla · Svara · den 9 december 2016 kl 18:17

Ställ klockan på mitt i natten och gå ut med henne :)

Gilla · Svara · den 9 december 2016 kl 17:43

Min lilla kille kissade inomhus på nätterna när jag & min sambo flyttade ihop förra året, utan att säga till. Men vi började med att ha kompostgaller till sovrummet, så han inte kommer någon annanstans & sedan dess har han inte kissat inne på natten, ...Visa mer

Gilla · Svara · den 9 december 2016 kl 17:46

Menar du att jag ska ställa galler runt hennes bädd där hon ska stanna o kan sova under natten i mitt rum?

Gilla · Svara · den 9 december 2016 kl 18:14

Nä, bara från att gå ut i resten av lgh, att få henne att stanna på golvet borde inte vara så svårt om hon inte haft tillstånd till sängen innan ☺

Gilla · Svara · den 9 december 2016 kl 18:15

det är en vane grej. Är hon van vid att nån gått upp på natten eller att hon fått som vana att kissa på natten? Isåfall kan man testa att låta dom sova i bur eller om man gör en hage av tex kompostgaller

Gilla · Svara · den 9 december 2016 kl 17:49

Tror det är en vana...

Gilla · Svara · den 9 december 2016 kl 18:14

om du kommer ihåg segra så var hon likadan. Hon fick sova i bur. Dom kissar inte där dom sover om det inte är panik

Gilla · Svara · den 9 december 2016 kl 18:15

Visa fler svar

För sista gången: bur är olagligt. Sånt skit raderas. /admin

Gilla · Svara · 4 · den 9 december 2016 kl 19:41

Men Är det olagligt om man har dörren öppen till buren hela tiden då undrar jag ?😊

Gilla · Svara · den 9 december 2016 kl 19:52

Ja, det är det, du måste ta bort dörren!

Gilla · Svara · den 9 december 2016 kl 21:01

Nej då. Absolut inte. Men folk kommenterade att man ska stänga in.

Gilla · Svara · den 9 december 2016 kl 19:55

JO du måste ta bort dörren!

Gilla · Svara · den 9 december 2016 kl 21:02

Om det är en bur man har på utställning är det omöjligt att ta bort Dörrn. Då ska man fästa den så den inte kan slå igen. På utställning kan du inte ha med dig en bur som inte går att stänga och du behöver knappast ha två uppsättningar. Det viktiga är att buren inte får vara stängd

Gilla · Svara · den 9 december 2016 kl 21:08

Det kommer jag inte göra...Men gjorde en sak med galler för natten. Ska skicka bild så får ni säga om det olagligt Eller inte ska bara ta bilden

Gilla · Svara · den 9 december 2016 kl 19:57

Är detta olagligt att ha det så då på nätterna när vi sover ? Tänkte ställ kl på 03 oxå o rasta henne . Men kan jag testa ha det så här eller ?😊

Blir jättebra. Men rasta inte på natten

Gilla · Svara · den 9 december 2016 kl 20:17

Du får inte stänga in, endast vid speciella tillfällen, ex jakt, i bilen och ute i rastgård under viss tid under dagen.

Gilla · Svara · den 9 december 2016 kl 21:03

Så jag får inte ha det så Heller ?😅 dock känns det ju hemskt att lägg in henne bakom galler jag gillar det inte tror inte hon heller kommer gilla det. Detta är svårt när alla säger så olika 😑

Gilla · Svara · den 9 december 2016 kl 21:28

Varför ska jag inte rasta henne Jennifer?

Gilla · Svara · den 9 december 2016 kl 21:29

Precis så hade jag med min valp på natten funka fin fint gjorde aldrig inne på natten...

Gilla · Svara · den 9 december 2016 kl 22:17

rasta henne inte på nätterna. Hon blir van vid det och kommer fortsätta vilja kissa på nätterna. Stäng in henne i den lilla hagen du gjort när du går och lägger dig. Prova och se första natten.

Gilla · Svara · den 9 december 2016 kl 22:47

Klart du ska rasta hunden på natten om hon behöver det! Annars kommer hon ju aldrig bli rumsren.

Gilla · Svara · 1 · den 9 december 2016 kl 22:59

Nej.

Gilla · Svara · den 9 december 2016 kl 23:00

Jag rastade min valp flera gånger på nätterna, inget som blev en vana utan det hjälpte henne att bli rumsren ganska snabbt. Och klart man ska rasta hunden om den behöver ut, oavsett tid på dygnet.

Gilla · Svara · 1 · den 9 december 2016 kl 23:29

Nu har jag vart ute iallafall så hon kissade . Men hon vägrade ligga innanför "inhängnad" blev helt till sig sprang runt i en cirkel lekfullt och hukande och upp i min säng så nu ligger hon i sängen med mig. Kommer ställa kl på 03-04 gå ut med henne och se om hon gör behoven ute ist. Ge mig lycka till ✌😊

Gilla · Svara · den 9 december 2016 kl 23:45

Önskar dig lycka till. :) Och kom ihåg att berömma en massaaaaaaa när hon gör ifrån sig ute, oavsett tid på dygnet. :)

Gilla · Svara · den 9 december 2016 kl 23:49

Godis berömm oxå kanske ? 😄

Gilla · Svara · den 9 december 2016 kl 23:52

Beror helt på vad hon tycker bäst om, godis & klapp/verbal beröm & någon lek/leksak. :)

Gilla · Svara · den 10 december 2016 kl 00:02

Inhägnat ska du absolut få ha. Begränsat utrymme kan göra gott men hon ska ha mer än bara bädden i plats. Får inte vara för litet

Gilla · Svara · den 9 december 2016 kl 19:59

Så det ska vara större än det som är nu? Då kanske hon kissar o bajsar ju ?

Gilla · Svara · 1 · den 9 december 2016 kl 20:01

Detta är bara tillfället för inatt en snabb lösning för natten . Får fixa iordning bättre imon. Hur tycker ni jag ska göra då ?

Gilla · Svara · den 9 december 2016 kl 20:02

Skulle hon kissa eller skita där inne så kommer det oundvikligen på textilierna, kan bli mycket att tvätta 😜 bara så du tänker på det.
Det kanske räcker med att du går upp en gång på natten.
Är det inget fysiskt fel på henne så kommer poletten trilla ner tids nog 💖

Gilla · Svara · den 9 december 2016 kl 20:02

Jo de är klart. Men testar inte med detta inatt . Tänkte gå upp runt 3 inatt och rasta henne o se om d hjälper annars får vi försöka med detta 😊

Gilla · Svara · 2 · den 9 december 2016 kl 20:07

Håller tummarna!

Gilla · Svara · den 9 december 2016 kl 20:07Ingen mat eller vatten efter kl 18.

Gilla · Svara · 1 · den 9 december 2016 kl 21:37

Fast vatten ska de ju alltid ha fri tillgång på

Gilla · Svara · 1 · den 9 december 2016 kl 22:43

Om du dricker på kvällen så pinkar du också på natten !

Gilla · Svara · den 9 december 2016 kl 23:25

Alla djur ska ha fri tillgång på vatten, är bara för människan att kliva upp ur sängen och gå ut med valpen. :)

Gilla · Svara · 2 · den 9 december 2016 kl 23:33


/Lennart
www.hemmahoslennart.se

  • Comments(1)//blogg.hemmahoslennart.se/#post2