Aktuellt hemma hos Lennart

Aktuellt hemma hos Lennart

Aktuella fall

Här i bloggen skriver jag löpande om aktuella fall, där jag hjälper hundar och deras människor att kommunicera bättre och träna fram önskade beteenden hos dem båda. Jag bjuder också på mina allmänna reflektioner, tankar och erfarenheter, både högt och lågt.

Läs mer på hemsidan hemmahoslennart.se

Rolex tredje besök

Aggressiv/Sällskapssjuk?Posted by Lennart Mon, January 30, 2017 11:47:37

Besök 3

Eftersom Rolex ser hundar som hot mot sin matte har vi två uppgifter. Vi skall ge honom bara bra hundmöten, överbevisa honom att hundar är underbara och inget hot mot matte. Sofia skall ta över rollen som den vaktande i flocken.


Jag hade fått dagishunden Yatzys ägare att låna hit Yatzy bara för mötet med Rolex för jag visste att hon skulle göra stor skillnad. Jag säger till Sofia att vi nu börjar med jobbet att få till bra hundmöten. Sofia får helt enkelt gå in i huset medans Rolex binds fast i ett träd i trädgården. Han har ca 1,5m koppel att röra sig på. Jag börjar med att ta ut Yatzy. I vanliga fall får jag berätta för henne att hon skall tagga ner när hon skall arbeta med mig. Men idag vill jag ha hennes skarphet. Jag har henne i koppel och vi går fram till Rolex. Rolex är defensiv men nyfiken, han har ingen matte inom synhåll. När vi kommer fram försöker han skrämma bort Yatzy halvhjärtat. Ett par gånger skäller han och hugger i luften, Yatzy puffar upp sig och svarar upp. Jag säger till Rolex att tagga ner, han blir lite villrådig men visar intresse och vilja att umgås, - skräckblandad förtjusning typ. Båda börjar vifta på svansen. Jag berömmer Yatzy och säger att det är ok, kopplar loss henne och låter dem hälsa på riktigt. Rolex vill så gärna men blir då och då för uppjagad och det slår över i uttryck av aggressivitet, inte menad aggressivitet. Jag lugnar honom och berättar för Yatzy att allt är ok. När jag ser att de har presenterat sig och allt är positivt går jag in och hämtar nästa hund.

Så här gör jag med alla hundarna i flocken + två tillfälliga gäster vi hade, underbara bruna labblandningen Milo och coola Rufus. Det ser ut på ungefär samma sätt de andra mötena men hans avighet håller till slut i endast ett par sekunder, inte minuter. Han visar dessutom glädje när han förstår att jag skall ta ut en ny hund till honom J

När jag ser att alla har presenterat sig och stämningen och mjuk kopplar jag loss Rolex. Sofia smygfilmar inifrån huset. Han är ovan att få 6-7 hundar i olika raser, åldrar, kön att umgås/leka med samtidigt och är lite klumpig ibland. Entusiasmen slår över till hårt skällande då och då men så brukar det bli. Dagisflocken vet att de är på jobb och är överseende med honom. Rolex är riktigt glad.

https://www.facebook.com/hemmahoslennart/videos/10155024169474228/

Jag tar in Rolex och kopplar mina hundar. Vi gör som sist, - går en promenad ihop. Jag med dagishundarna och Sofia med Rolex. Han försöker inte skälla bort hundarna som senaste promenaden utan försöker istället springa fram till dem.

Nästa besök blir promenad på kvällen för att se hur Rolex tolkar det han inte riktigt kan se. Mer om det i nästa blogg smiley

/Lennart

www.hemmahoslennart.se

  • Comments(2)//blogg.hemmahoslennart.se/#post4